Hokejbal proti drogám 2017

Hokejbal proti drogám 2017
07. 06. 2017
Žáci 6.-7. tříd se stali MISTŘI REPUBLIKY v hokejbalu.

Hokejbal proti drogám 2017

Mladší hoši mistři republiky

Koncem května se utkali naši ml. žáci o mistrovský titul v hokejable.  Po vítězství v okresním a krajském kole na chlapce čekalo republikové finále ve Světlé nad Sázavou. Soupeřem jim byly čtyři základní školy – Vimperk, Hradec Králové, Ústí nad Labem a Litvínov. Rakovničtí mušketýři se opírali o vynikající ofenzivní činnost a výborného Miroslava Nistora v brance. Litvínov i velice silný Hradec Králové porazili 1:0. S Hradcem to bylo o velkém štěstí. Soupeř měl výborný tým, ale jediný gól jsme dali my. Další dva zápasy už byly v režii Rakovnických, kteří nakonec ani jednou neinkasovali. S Vimperkem vyhráli 6:0 a před posledním duelem s Ústím nad Labem bylo jasné, že tým 2. ZŠ Rakovník už o první místo nemůže přijít. Přesto hráči neponechali nic náhodě. Vyhráli 3:0 a mohli se radovat s republikového titulu soutěže Hokejbal proti drogám.

Byl to kolektivní výkon. Sice jsme měli v týmu rozdílové individuality, ale ty by nebyly nic bez kolektivu a kolektiv bez nich, proto nebudu vyzdvihovat výkon žádného jednotlivce. Klukům bych chtěl poděkovat za vzornou reprezentaci školy i celého města.

O úspěch se postarali brankář Miroslav Nistor, který se zároveň stal nejlepším brankářem turnaje (nedostal ani jeden gól) a hráči: Jakub Šiler, David Nistor, Petr Čech, Daniel Křišík, Matěj Polcar, Martin Lev, Ondřej Polcar, Ladislav Kiš, Filip Vlasjuk, Adam Vondráček, Jakub Lebeda, Štěpán Malý. 

J. Kotlík

HPD republika ml. 2017

 

Kluci 4.-5. tříd čtvrtí na republice

Ve středu 7. června se uskutečnil finálový turnaj soutěže Hokejbal proti drogám kategorie 4. a 5. tříd, který hostily Pardubice, a kam se probojovalo deset týmů, které byly rozděleny do dvou skupin po pěti. Pro hráče měl turnaj o to větší náboj, protože byl sehrán jako doprovodná součást právě konaného hokejbalového MS dospělých. Ve skupině se hrálo každý s každým. Vítězové si to rozdali o titul. Druzí o třetí místo, třetí o páté a takto šlo dále. Svěřenci Martiny Levové nastoupili k prvnímu zápasu proti Litoměřicím, a byť byli lepším týmem, tak pouze remizovali 4:4. Nakonec tato remíza rozhodla o tom, že Rakovničtí skupinu nevyhráli. Druhý zápas vyhráli proti Světlé nad Sázavou s přehledem 5:0. Nejtěžší duel přišel proti Hradci Králové, který nakonec skončil smírně 3:3. Poslední utkání proti Prachaticím opět přineslo vítězství (3:1), což znamenalo celkové druhé místo za Hradcem Králové, který zbylé tři duely vyhrál. Na hráče 2. ZŠ Rakovník tak čekal souboj o třetí místo s druhým týmem druhé skupiny, což byla Sportovní škola Kladno, která měla ve svých řadách samé hokejisty. Rakovničtí bojovali s plných sil, ale na soupeře to nakonec nestačilo a prohra je odsunula na nepopulární bramborové čtvrté místo. Kluci byli smutní, že nedosáhli na medaili, ale i tak je to velký úspěch a rozhodně se nemají za co stydět. Opět se ukázalo, jak je ve sportu hrana úspěchu tenká. Pro nás to byl jeden inkasovaný gól s Litoměřicemi.

O úspěch 2. ZŠ Rakovník se postarali: Matěj Vostárek, Josef Váňa, Jakub Lev, Petr Svoboda, Michael Hamouz, Vojtěch Ohnemichl, Zdeněk Kos, Lucie Letová, Michal Branšovský a Jan Jirkovský.

M. Levová

HPD republika nejml. 2017

Krajské kolo

4.-5. třída (kategorie II.)

V úterý 16. 5. 2017 se konalo krajské kolo "Hokejbal proti drogám" 4.a 5.tříd v Berouně. Tohoto kola se zúčastnilo 5 škol - naše (2.ZŠ Rakovník), Dobříš, Hořovice, Jungmanova Beroun a Wágnerova Beroun. Systém soutěže byl každý s každým, 2x7minut. Do prvního zápasu jsme nastoupili proti Jungmanova Beroun a vyhráli 3:1, druhý zápas jsme vyhráli vysoko 8:1 nad Hořovicemi, třetí zápas jsme sehráli s Dobříší a opět výhra 5:3. Rozhodující zápas byl poslední, neboť Wágnerova Beroun turnajem také prošla bez porážky. To znamenalo, kdo vyhraje, bude celkovým vítězem a zajistí si postup do republikového finále v Pardubicích. Celý zápas byl velmi vyrovnaný, bojovný a napínavý až do posledních vteřin. Jednou vedl Beroun, po druhé zase my, na konec jsme zápas prohráli 4:5 a obsadili tak 2.místo. Naši chlapci bojovali, jak lvi, ale štěstíčko při nich nestálo. Velká pochvala za bojovnost, nasazení, předvedený výkon a úspěšnou reprezentaci školy patří M.Vostárkovi, J.Váňovi, J.Levovi, P.Svobodovi, M.Hamouzovi, Z.Kosovi, J.Toračovi, V.Ohnemichlovi, M.Branšovskému a M.Halamovi. Trochu štěstí závěrem - na divokou kartu naši chlapci postoupili na republikové finále do Pardubic.

Výsledky

M. Levová

 

HPD kraj II.kategorie 2017

 

 Krajské kolo

 6.-7. třída (kategorie III.)

Ve čtvrtek 11. 5. 2017 se konalo krajské kolo "Hokejbal proti drogám" 6.a 7.tříd v Rakovníku. Naši kluci vstoupili do prvního zápasu proti sportovní škole Kladno jako praví bojovníci a soupeře přestříleli v poměru 9:2. Stejně tak si poradili s ZŠ Beroun Wágnerova (7:0). Opravdový boj a skutečnou odhodlanost zvítězit předvedli chlapci v posledním zápase proti ZŠ Beroun Závodí. Po poločase prohrávali 0:1. Po soustředěném a zodpovědném výkonu se klukům podařilo překlopit jazýček vah na svojí stranu a postoupit tak na republikové finále do Světlé nad Sázavou. Blahopřejeme a v republice držíme palce D. a M. Nistorovi, P. Čechovi, D. Křišíkovi, J. Šilerovi, M. a O. Polcarovi, M. Levovi, L. Kišovi, F. Vlasjukovi, A. Vondráčkovi, J. Lebedovi a Š. Malému.

Výsledky

J. Kotlík

 

HPD kraj III.kategorie 2017

 

Okresní kolo

4.-5. třída

V pondělí 3.4. 2017 se konalo okresní kolo ,,Hokejbal proti drogám´´ 4.-5.tříd, které se odehrálo v Novém Strašecí. Do soutěže se přihlásili 2.ZŠ, 3.ZŠ, Nové Strašecí a Čistá. Systém soutěže byl ten nejspravedlivější, hrál každý s každým. K prvnímu zápasu jsme nastoupili proti Novému Strašecí a vyhráli  3:0. Ve druhém zápase jsme přehráli Čistou a to vysoko 9:0. Poslední zápas jsme sehráli s 3.ZŠ a také vítězně 8:5. Zaslouženě a s přehledem naši hoši vyhráli celý turnaj. Zároveň si vybojovali postup do krajského kola. Pochvala a dík za úspěšnou reprezentaci naší školy patří J.Váňovi, J.Levovi, P.Svobodovi, M.Vostárkovi, V.Ohnemichlovi, J.Toračovi a J.Jirkovskému.

M. Levová

Hokejbal okres 4.-5. tříd 2017

6.-9. třída

V pondělí 3. 4. 2017 se konalo též okresní kolo mladších i starších žáků na hokejbalovém stadionu v Rakovníku. Maraton dlouhy od 7.30 do 16.30 hod. se proměnil v úspěšné vystoupení mladších žáků, kteří nepoznali porážku a zaslouženě celý turnaj vyhráli a vybojovali postup do krajského kola. Starší žáci po pomalejším rozjezdu (dvě prohry) se dokázali zvednout a další dva zápasy ve skupině bez potíží vyhráli. Na konci turnaje jim patřilo 3. místo.

Odkaz na fotografie

J. Kotlík

HPD okres 2017 (ml., st. žáci)