OVOV 2016 Republikové finále

OVOV 2016 Republikové finále
10. 09. 2016
Dne 9.-10.9. 2016 se konalo v Brně republikové finále OVOV.

OVOV 2016

Republikové finále

Dne 9.-10.9. 2016 se konalo v Brně republikové finále OVOV (odznak všestrannosti olympijských vítězů), kterého se zúčastnili 3 žáci naší školy - Florián Ketman, Jakub Šiler a Dominik Burdych (ten již po čtvrté). Probojovali se sem přes okresní a krajské kolo, které se konalo v květnu ve Slaném. Kluci podali velmi dobré výkony a v některých disciplínách si vytvořili i svoje osobní rekordy. Hned 1.den museli zvládnout - běh na 60m, skok daleký, hod medicinbalem, shyby na šikmé lavici, přeskoky přes švihadlo, 2.den - trojskok, kliky, sedy-lehy, hod míčkem a 1000m. Jakub obsadil 7.místo, Florián 8.místo a Dominik 9.místo. Za to jim patří velká pochvala. Kluci si ze závodů odvezli i spoustu zážitků a zkušeností. Závod byl zpestřen bohatým doprovodným programem. Viděli a dostali autogram a fotografii od více než 50 olympioniků - např.: Jarmila Kratochvílová, Šárka Kašpárková, Martin Doktor, ...

Výsledky

Krajské kolo

Ve středu 25. 5. 2016 se konalo krajské kolo OVOV. Naší školu reprezentovalo družstvo a 7 jednotlivců. Konkurence zde byla veliká, ale naši žáci bojovali a předvedli výborné výkony. Družstvo obsadilo krásné nepopulární 4. místo ze 14 družstev. I jednotlivci byli úspěšní. První místo vybojovali Dominik Burdych (již po čtvrté), Jakub Šiler a Florián Ketman. Všichni tři postupují na celorepublikové finále, které se bude konat v září v Brně. Druhé místo obsadil Martin Lev a třetí místo Amélie Maňurová a David Šrédl. Ani zbytek žáků si nevedl špatně. Všem gratulujeme za předvedené výkony.

Výsledky

Okresní kolo

Ve čtvrtek 5.5.2016 se konalo okresní kolo OVOV (Odznak všestrannosti olympijských vítězů). Žáci absolvovali 5 disciplín - hod medicinbalem, trojskok, přeskoky přes švihadlo 2minuty, kliky 2minuty a běh na 1000m. Naši školu reprezentovalo družstvo a jednotlivci. Letos poprvé naše družstvo nedosáhlo na stupně vítězů a skončilo na 4.místě. Zato v jednotlivcích jsme zaznamenali úspěchy. Na prvním místě skončili Dominik Burdych, Jakub Šiler, Martin Lev a Florián Ketman. Na druhém místě skončila Kristýna Polcarová a Amélie Maňurová. A na třetím místě skončil Rosťa Mates. Všichni postupují na krajské kolo do Slaného, které se bude konat 25.5.2016. Všem držíme palce a přejeme mnoho úspěchů.

Výsledky

M. Levová