Pohár Rozhlasu 2016

Pohár Rozhlasu 2016
24. 05. 2016

Kraj

V úterý 24. 5 2016 se konalo ve Staré Boleslavi (st. Houšťka) krajské kolo atletické soutěže Pohár Rozhlasu s Českou spořitelnou. Postup do tohoto finále vybojovalo družstvo st. i ml. žáků i žákyň. Nakonec jsme právo bojovat o krajský titul ve st. žákyních přenechali 3. ZŠ (nemoc klíčových atletek).

Mladší žáci ukázali svojí stoupající úroveň a skončili přesvědčivě na nádherném 3. místě. J. Šiler skončil na 1000m třetí a O. Polcar čtvrtý. T. Šíma skončil na 3. místě v hodu kriketovým míčkem. Stejné umístění se povedlo i ml. dívkám. Khunová vyhrála 600m. Ve štafetě se podařilo holkám vybojovat 3. místo. O třešničku na dortu se postarali st. hoši, kteří obhajovali loňské vítězství a postup do republikového finále, kde skončili na 3. místě. Povedlo se jim v silné konkurenci zvítězit i bez nemocných opor. Bohužel 5 995 bodů na republikové finále letos stačit nebude. Přesto je to obrovský úspěch. Marek Pelc se opět stal nejrychlejším sprinterem, Dominik Burdych vyhrál dálku i výšku, kde skočil 178 cm (jen 2 cm za letitým rekordem školy) a své soupeře nechal o více jak 10 cm za sebou. Stanislav Dašek byl třetí ve vrhu koulí a naše štafeta opět nenašla přemožitele.

Výsledky

Pohár Rozhlasu kraj 2016

Okres

V pondělí 9. 5. 2016 se konal za slunečného počasí atletický závod družstev Pohár Rozhlasu. Po loňském pře úspěšném roce, kdy se starším chlapcům podařilo vybojovat 3. místo na republikovém finále a ml. dívkám 3. místo v kraji, se letos povedlo našim atletům zvítězit ve všech věkových kategoriích. Postup do Houšťky na krajské finále 24. 5. 2016 si tak užijí ml. žáci, žákyně, st. žáci i žákyně (to už tu dlouho nebylo). Všem děkujeme za předvedené výkony a těšíme se koncem května.

Výsledky: ml. žáci, ml. žákyně, st. žáci, st. žákyně

J. Kotlík

Pohár Rozhlasu okres 2016