Hokejbal proti drogám 1. st. 2016

Hokejbal proti drogám 1. st. 2016
18. 05. 2016

Republikové finále

Ve středu 18.5.2016 jsme byli ve Světlé nad Sázavou na republikovém finále ,,Hokejbal proti drogám 4.-5.tř.´´, kam se kluci probojovali po okresním a krajském kole. Do finále se dostaly týmy z Litvínova, Dobrušky, Vimperka, Pardubic a my. Systém soutěže byl překvapující pro každého. Hrál každý s každým 2x7minut a v případě remízy nájezdy. Tento systém je nejspravedlivější, ale zde to takto nekončilo. Prý, aby si kluci více zahráli, tak první a druhý si znovu zahráli o 1.místo a třetí a čtvrtý o 3.místo. Naši borci po celou dobu soutěže podávali výborné výkony a bojovali jak lvi, jen jim chyběla třešnička na dortu, kterou by si zasloužili. V prvním zápase nastoupili proti Litvínovu, zápas byl vyrovnaný a v poslední minutě jsme vyhráli 4:3. Druhý zápas s Dobruškou si kluci užili a zvítězili s přehledem 7:0. Ve třetím zápase proti Pardubicím to byly nervy. Zápas skončil remízou 4:4 a došlo na nájezdy, které kluci vyhráli. Poslední čtvrtý zápas sehráli proti Vimperku, který porazili 4:2. Celkově jsme skončili ve skupině první a šli jsme hrát o první místo s Litvínovem, který byl druhý. Zápas skončil remízou 1:1 a došlo na nájezdy, kde zapracovaly nervy a na nájezdy jsme prohráli a skončili i tak na krásném druhém místě. Našim borcům ve složení Míra a David Nistorovi, Martin a Jakub Levovi, Filip Vlasjuk, Adam Vondráček, Julie Ketmanová, Tomáš Bodinger a Matěj Vostárek patří obrovská pochvala za předvedené výkony a jejich nasazení a bojovnost. Míra Nistor byl vyhlášen nejlepším brankářem a David Nistor nejužitečnějším hráčem. Druhé místo v republice v ,,Hokejbale proti drogám´´ je historicky nejlepším umístěním naší školy v této soutěži.

Výsledky

Hokejbal republika 2016

Krajské kolo

V úterý 10. 5. 2016 se v Novém Strašecí konalo krajské kolo v hokejbale. Našim žákům se vedlo výborně a bez jediné porážky pokračují dále do republikového finále.

Okresní kolo

Ve středu 30. března 2016 se za aprílového počasí uskutečnil turnaj v hokejbale pro žáky 1.stupně. Naše škola přihlásila družstvo do kategorie 4.-5. tříd. Hrálo se dvoukolově. V zápasech proti ZŠ Čistá jsme zvítězili 10:0 a 15:0.Nové Strašecí mělo vyrovnaný tým, ale ve dvou zápasech dokázali vstřelit čarujícímu brankáři Mírovi Nistorovi pouze jeden gól. Se ZŠ N. Strašecí jsme vyhráli 5:0 a 4:1. Za náš tým nastoupili: J. Lev, T. Bodinger, F. Vlasjuk, M. Lev, D. Nistor, M. Nistor, A. Vondráček a Julie Ketmanová.
Vítězové okresního kola postoupili do květnového krajského finále v Příbrami.

P. Suk

Hokejbal 1.st. 2016