Laskavec 2021

Laskavec 2021
13. 11. 2021

V těchto podzimních měsících jsme se nechali unést na vlně laskavosti a zapojili jsme se do projektu Jsem laskavec, kterou již pátým rokem vyhlašuje nadace Karla Janečka.

Podzimní vlna laskavosti na 2.ZŠ (Laskavec)

 

V těchto podzimních měsících jsme se nechali unést na vlně laskavosti a zapojili jsme se do projektu Jsem laskavec, kterou již pátým rokem vyhlašuje nadace Karla Janečka. Jak se do projektu zapojila naše škola? Schodiště školy jsme ozdobili listy v podzimních barvách, které doplnili učitelé i žáci vlastními výzvami a citáty na téma laskavost, které pomáhají ostatním, aby se nad podstatou laskavosti více zamysleli. Žáci napříč celým 2. stupněm vytvořily plakáty, které připomínají, že 13. listopad je Světovým dnem laskavosti a postupně začali zdobit svými dobrými skutky „stromy laskavosti“ na chodbách školy. Do laskavostí pro ostatní, ať už doma nebo ve škole se žáci pouštějí dobrovolně a anonymně, třída s největším počtem laskavců dostala symbolickou odměnu. Některé třídy se zapojily do projektu Krabice od bot, kterou představil týdeník Raport. Krabice žáci plní hračkami, knížkami, hrami, které už u nich doma splnily své poslání, ale určitě udělají radost dětem z azylových domů. Laskavost často vnímáme jako vlastnost, která pomáhá druhým. Ve skutečnosti je ale nejvíce prospěšná nám samotným. Můžete potěšit ostatní a zároveň svému životu dodat smysl.

 

"Buďme laskaví vždy, když je to možné.

Vždy je to možné..."

(Dalajláma)

P. Kubíková, R. Koubová

Laskavá srdíčka

Do projektu „Laskavec 2021“, který do 2. základní školy v Rakovníku pronikl díky paní učitelkám Koubové a Kubíkové, se s chutí zapojila i naše třída 3. A. Kromě plnění každodenních laskavostí jsme se rozhodli udělat i dobrý skutek. Naplnili a poslali jsme několik krabic od bot pro děti z dětských domovů či azylových domů. Do posledních tří krabic (nejen) od bot jsme vložili srdíčka z keramické hlíny. Ta děti vlastnoručně vyrobily, ozdobily dřevěnými korálky a zabalily. Tyto tři krabice jsme předali maminkám našich dětí, jež pracují ve zdravotnictví, s možností nabídnout je svým pacientům a svěřencům. Zkrátka tam, kde by mohly někoho, byť jen malinko, potěšit. Obrovskou radost jsme pak měli z mnoha krásných pohlednic, které nám v předvánočním čase chodily od klientů Zdravotního ústavu Most k domovu a byly důkazem toho, že čas a energie do projektu vložené splnily svůj účel a určitě se vyplatily. Tímto jim, i našim maminkám, na dálku děkujeme a přejeme krásný rok 2022 ve zdraví.

Indiáni ze 3. A, Martina Fukárková a Helena Opltová