Baseball school cup 2019

Baseball school cup 2019
12. 06. 2019

Úspěch na Prague baseball school cup 12. 6. 2019

Ani horký letní den, kdy teploty v naší metropoli dosahovaly výše až 34 °C, neodradil naše basebalové borce z třetích a pátých tříd od toho, aby se v bojích na turnaji Prague baseball school cup pokusili o zopakování svého úspěchu z loňského roku.

Obě družstva se ve svých kategoriích probojovala až do finále. Pro třeťáky nebyla tato výzva až tak složitá, potkali se tam totiž s hráči ZŠ Mikulova. Ty v průběhu turnaje už jednou porazili, což posílilo jejich sebedůvěru. Soustředěnou hrou odsunuli naši hráči tým ze ZŠ Mikulova na druhou pozici a s přehledem turnaj vyhráli. Páťáci měli situaci o něco složitější. O svou pozici se museli „poprat“ v konkurenci dalších šesti týmů. Dramatický byl zejména finálový boj proti ZŠ Jižní. Během prvních dvou směn naši prohrávali. V průběhu zápasu skóre postupně dotahovali, ale konečnou vítěznou tečku napsal až Honza „Kára“ Karafiát, který svým posledním perfektním odpalem zajistil našemu týmu 4 body, a tím také konečné první místo v turnaji.

Kromě týmových úspěchů jsme zaznamenali i velké množství úspěchů v dovednostních soutěžích. Zde je jejich přehled:

HOD: Rosenreiter 1. místo, Hurkovskyj 2. místo, Hejdová 2. místo, Karafiát 3. místo

BĚH: Dašková 1. místo, Volráb 1. místo, Repčíková 2. místo, Hurkovskyj 2. místo, Gregor 3. místo, Knap 3. místo

Nejen skvělé individuální výkony, ale zejména týmová hra, vzájemná podpora a fandění pomohly našim hráčům ke konečnému úspěchu. K němu přispěla také již tradičně příjemná fair-play atmosféra, která provázela celý baseballový turnaj na hřišti Eagles Praha.

Markéta Hejdová, Petr Suk,Martina Fukárková

Baseball school cup 2019