Zeměpisná olympiáda 2016

Zeměpisná olympiáda 2016
15. 03. 2016

Školní a okresní kolo

Každoročně se u nás ve škole koná školní kolo zeměpisné olympiády. Účast byla velmi vysoká a do okresního kola postoupilo 6 žáků. Okresní proběhlo 16. února 2016 v DDM v Rakovníku.

Nejlepší umístění získal Rostislav Mates ze třídy 6.A . Ve své kategorii A byl druhým nejlepším řešitelem a postupuje do krajského kola, které se bude konat v Benešově. Další velmi dobrý řešitel byl Vojta Peterka také 6.A. Umístil se těsně za Rosťou na pěkném třetím místě. V kategorii B obsadil třetí místo Josef Erben a hned čtvrté Anička Procházková - 7.A. Poslední kategorii C reprezentovali žáci 8.A s dobrým výsledkem. Tadeáš Kotaska obsadil 7.místo a Petr Chmelík 9. místo. Všem účastníků blahopřejeme k úspěchu v soutěži a Rosťovi držíme palce v další části soutěže.

Mgr. Jitka Čadková

IMG_0004.JPG

Krajské kolo

Dne 15. 3. 2016 se konalo krajské kolo zeměpisné olympiády v Benešově . Do soutěže z okresního kola postoupil Rostislav Mates ze 6.A.

Soutěžilo se v několika kategoriích. Rosťa psal testy v kategorii A. Testy se skládaly ze tří částí. První byla práce s atlasem, druhá písemné znalosti a třetí praktická část. Rosťa si nejlépe vedl v písemných znalostech bez atlasu. Z 25 soutěžích se umístil na pěkném 8. místě a získal diplom úspěšného řešitele soutěže.

Výsledky

J.Čadková

IMG_8554.JPG