Vánoční turnaj ve florbalu 2015

Vánoční turnaj ve florbalu 2015
21. 12. 2015

Florbalový turnaj 9. B vyhrála 9. A

Na poslední školní den v kalendářním roce 2015 si třída 9. B připravila pro své spolužáky Vánoční turnaj ve florbalu. Znamenalo to nejen připravit a po konci turnaje uklidit tělocvičnu, ale i zajistit rozhodčí, muziku, časomíru, ukazatel skóre, vypsat diplomy, … zkrátka spoustu práce.

Organizace klapala na výbornou, a tak mezi osmiminutovými zápasy vznikaly jen opravdu minimální prostoje. Do půl jedné se stihlo odehrát 21 zápasů a vyhlásit nejúspěšnější týmy.

Turnaj byl určen pro žáky 2. stupně. Mezi sebou nejprve bojovaly týmy 6. a 7. tříd. Na 1. místě překvapivě neskončili sedmáci, ale skvěle hrající 6. C. Ta vyhrála všechny své zápasy s fantastickým skóre 20 : 2. Stříbro putovalo do tábora 7. A, třetí pak skončila 6. A.

V prestižní druhé části na sebe narazily silné týmy osmých, ale především devátých tříd, v nichž nastoupila řada opor školy ve sportovních soutěžích. Zatímco v týmech mladších tříd muselo být na hřišti přítomna aspoň jedno děvče, starší si hru udělali zajímavější – kromě brankáře v poli nastupovali vždy dva kluci a dvě holky.

Po boji ve skupinách se nejprve nejméně úspěšné týmy utkaly o 5., respektive 6. místo. Semifinálové zápasy pak rozhodly, že o bronz bojovala 9. C s prvním týmem 9. A. Áčko vyhrálo těsně 3 : 2.

Největší favorité se ale střetli ve finále. První tým 9. B, který z legrace nastoupil v komických růžových tričkách, pruhovaných punčoškách a vínových sukýnkách s květinkami, ve skupině s druhým týmem 9. A prohrál 0 : 4.

Ve finále se týmu pořádající třídy oplátka nepodařila a „áčko“, hrající ve vlastnoručně popsaných bílých tričkách, zvítězilo jednoznačně 3 : 0. Výborná akce a skvělý závěr školy v roce 2015! Děkujeme!

Výsledky

Marek Bradáč