Soutěž English Travelling 2017

Soutěž English Travelling 2017
04. 12. 2017

Bod od finále

Integrovaná Střední škola Rakovník uspořádala jubilejní pátý ročník soutěže English Travelling. Pozvánku pro šikovné studenty angličtiny obdržely všechny okresní základní školy. V pondělí 4. prosince poměřilo síly 18 týmů z 12 zúčastněných základních škol okresu.

Naší škole se na této soutěži tradičně daří. Loni jsme skončili třetí, o rok dříve druzí. Očekávání i letos proto byla velká. Větší ale byla i konkurence. Tentokrát nás reprezentovala trojice z 9. A – dvojčata Eliška a Míša Krajčiovy a Honza Nosek.

Hlavním tématem letošního ročníku byla britská historie. Náš trojlístek nejprve musel podle indicií v angličtině poznat komiksovou postavu. V tu chvíli jsme byli ve vedení. Na čelo jsme mírně ztratili ve druhém kole, kde bylo úkolem posbírat informace převážně zeměpisného charakteru různě rozeseté po budově ISŠ. Třetí a čtvrté kolo organizátoři zasvětlili poznávání historických postav, za které se převlékli studenti ISŠ.

Po sečtení hlasů zavládlo v našich řadách zklamání. O jeden jediný bod nám uteklo finále. Když hlavy vychladly, uvědomili jsme si, že jsme za sebou nechali 13 týmů. Což je skvělý výsledek.

Marek Bradáč