Street art 2024

Street art 2024
17. 10. 2024

Street art 2024

V průběhu měsíce října vznikla v Lesoparku Jamka dvě umělecká díla v rámci předmětu výtvarná výchova, která byla realizována žáky devátých tříd z 2. základní školy. Tento projekt umožnil studentům nejen vyjádřit svou kreativitu, ale také transformovat veřejný prostor prostřednictvím uměleckého vyjádření – street artu.

Street art je významnou formou umění, která má schopnost proměnit veřejný prostor a navázat dialog s širokou veřejností. V rámci tohoto projektu žáci nesprejovali přímo na stěny či jiné trvalé povrchy, ale využili inovativní metodu – sprejování na fólie. Tento přístup jim umožnil experimentovat s technikou street artu, aniž by způsobili trvalý zásah do veřejného prostoru. Tím vznikla díla, která byla součástí veřejného prostoru pouze dočasně, což podtrhuje důležitost promyšleného a zodpovědného přístupu k umění v městském prostředí. Projekt tak přinesl nejen estetické obohacení, ale zároveň podpořil význam umění ve veřejném prostoru a jeho vlivu na společnost.

Pro žáky byla tato zkušenost nejen zábavná, ale také velmi obohacující. Měli možnost vyzkoušet si práci s netradičními materiály, osvojit si nové techniky a kreativně se vyjádřit v prostředí, kde jejich díla můžou oslovit širokou veřejnost.