OVOV 2023

OVOV 2023
07. 09. 2023
2. místo v republikovém finále soutěže OVOV T. Pánkové.

Republikové finále

Dne 6.-8.9. 2023 se konalo v Brně již 14. republikové finále OVOV (odznak všestrannosti olympijských vítězů), kterého se zúčastnilo 616 závodníků ze 189 škol z celé republiky. Letos se z naší školy na republikové finále probojovali přes okresní a krajské kolo, které se konalo v květnu ve Slaném – Denis Hurkovskyj (2010) a Tereza Pánková (2008).

Konkurence je zde každým rokem veliká, ale naše děti se jí nezalekly a bojovaly ze všech sil. V některých disciplínách si vytvořili i svoje osobní rekordy. První den měla velmi úspěšný T. Pánková – byla průběžně na 1.místě. D.Hurkovskyj si také nevedl vůbec špatně – průběžně byl na 9. místě a na 3.místo ztrácel pouhých 100 bodů. Druhý den po skončení všech disciplín se radovala  T. Pánková, která vybojovala krásné 2.místo (prozatím nejlepší umístění naší školy i okresu). Ani D. Hurkovkyj nemusí být smutný, neboť si udržel velmi pěkné 9.místo. Oba si z Brna odváží diamantové odznaky. Za skvělou reprezentaci naší školy Tereze i Denisovi gratulujeme.

První den museli zvládnout – sprint na 60 m, skok daleký, hod medicinbalem, shyby na šikmé lavici a přeskoky přes švihadlo, 2.den – trojskok, kliky, leh – sedy, hod míčkem a běh na 1000m nebo driblink do osmičky po dobu 2 minut. Děti si ze závodů odvezly i spoustu zážitků a nových zkušeností. Navštívily olympijskou vesničku, ve které si mohly vyzkoušet nejrůznější věci – např. střelbu z luku, první pomoc, jízdu na koloběžce, basketbal na invalidním vozíčku, … Závod byl zpestřen bohatým doprovodným programem a exhibičním závodem známých sportovců. Viděly a dostaly autogram a fotografii od mnoha olympioniků i paraolympioniků např. Š. Kašpárková, L.Šafářová, Š. Strachová, M.Hnilička, M.Doktor, M.Švec, N.Kučerová, B.Gulašková, L.Svěcená, K. Kaňka,….

Výsledková listina

http://rf.sazkaolympijskyviceboj.cz/

Krajské kolo OVOV

V úterý 2.5.2023 se konalo krajské kolo OVOV ve Slaném. Naši školu reprezentovalo družstvo a 3 jednotlivci (L. Bernardová, A. Opltová, T. Pánková), kteří sem postoupili z okresního kola. Konkurence zde byla veliká, ale naši závodníci se nezalekli a bojovali až do poslední disciplíny. Soutěžící museli zvládnout během 4 hodin 6 disciplín – běh na 60m, skok daleký, hod kriketovým míčkem, shyby 2 minut, sedy - lehy 2 minuty a běh na 1000m nebo driblink 2 minuty. Družstvo ve složení R. Drenková, S. Dašková, G. Repčíková, E. Rosenreiterová, J. Volráb, D. Hurkovskij, F. Hošek a J. Matásek obsadilo krásné 6. místo ze 17 družstev. V jednotlivcích  2.místo obsadila  T. Pánková a D.Hurkovskij. Někteří si vylepšili svoje osobní rekordy. Všem gratulujeme za předvedené výkony.

Výsledková listina

Okresní kolo OVOV

V pondělí 3.4.2023 se konalo okresní kolo OVOV (odznak všestrannosti olympijských vítězů). Naši školu reprezentovalo družstvo a 4 jednotlivci. Soutěžící museli zvládnout za dopoledne 5 disciplín – trojskok, hod medicinbalem, přeskoky přes švihadlo 2 minuty, kliky 2 minuty a běh na 1000 m nebo driblink 2 minuty. Družstvo tvořili 4 děvčata a 4 chlapci. V soutěži družstev jsme od první disciplíny byli těsně na 2.místě, ale po poslední disciplíně jsme obsadili krásné 3. místo. V jednotlivcích 1.místo získali T. Pánková a D. Hurkovskij, 2.místo J.Volráb a J.Matásek a 3.místo A.Opltová. Někteří si vytvořili svoje osobní rekordy. Všem gratulujeme za předvedené výkony a k postupu do krajského kola, které se bude konat 2.5.2023 ve Slaném.

Výsledková listina