Příroda, ve které žijeme 2022

Příroda, ve které žijeme 2022
13. 12. 2022

Vítězství našich žáků v krajském finále soutěže Příroda, ve které žijeme, aneb Město žije.

Příroda, ve které žijeme (soutěž)

Poslední předvánoční týden se v budově NSEV Kladno - Čabárna uskutečnilo finále soutěže "Příroda, ve které žijeme, aneb Město žije“. Pro tentokrát bylo tématem město jako životní prostor pro různé druhy rostlin a živočichů.

Letos se konal již 6. ročník této soutěže a ani tentokrát v krajském finále nechyběli zástupci z řad žáků naší školy.

Celá soutěž probíhala na školách již od září. Soutěžní týmy musely postupně projít čtyřmi koly, během kterých měly možnost ukázat nejen své znalosti přírody, ale také předvést své technické nadání například při tzv. upcyklaci výrobků. Při ní měli za úkol zkrášlit vysloužilý předmět využitím přírodnin. Pro postup do dalšího kola musela každá skupina vždy získat daný počet bodů.

Samotné finále III. kategorie proběhlo v úterý 13.12. Za naši školu se do něho probojoval tým žáků z 9.A ve složení Štěpán Fukárek, Vašek Fráňa, Adam Oplt, Dan Vožeh a Tereza Pánková. Tuto skupinu ve finále čekal nelehký vědomostní test, poznávání živočichů v záchranné stanici Aves a samozřejmě obhajoba projektu na téma „Naše město“. Žáci si se vším velmi dobře poradili a celkový výsledek byl výborný – skupina z naší 9.A v této kategorii soutěž vyhrála!

Závěrem je nutné podotknout, že žáci odvedli poctivý kus práce a soutěži věnovali během čtyř měsíců velké množství svého volného času.

Žákům gratulujeme a děkujeme za výbornou reprezentaci naší školy ve Středočeském kraji.

M. Lüftnerová