Geologická olympiáda 2022

Geologická olympiáda 2022
04. 04. 2022

Honza Vašek získal krásné 2. místo a Tomáš Mach zvítězil v krajském kole Geologické olympiády.

Geologická olympiáda - kraj

V pondělí 4. dubna 2022 proběhlo v Muzeu Českého krasu v Berouně krajské kolo Geologické olympiády. Zúčastnili se ho vždy 3 nejlepší žáci z daného okresu. Rakovnicko a naši školu zastupovali Filip Elznic z 9. B, Jan Vašek a Tomáš Mach z 9. A, kteří se umístili v okresním kole na 1. – 3. místě. Tito žáci tak měli možnost strávit celý den v jedné z krásných historických budov přímo na berounském náměstí.

Účastníky čekal písemný test geologických znalostí a poznávání vzorků minerálů, hornin a zkamenělin. Dopolední program byl doplněn o nesoutěžní geologickou úlohu, ve které žáci měli možnost vyzkoušet si práci geologa v Minecraftu. Odpoledne všichni navštívili stálou expozici Geopark Barrandien. Zde měli možnost hledat v tzv. „kameništi“, kde jsou malé úlomky hornin z různých lokalit, často obsahující zkameněliny. Své nálezy si mohli odnést domů na památku. Další možností bylo narýžovat si granáty či olivíny.

Výsledky celodenního snažení byly vynikající. Honza Vašek získal krásné 2. místo a Tomáš Mach zvítězil! V konkurenci převážně nižších gymnázií je to ohromný úspěch. Proto jim patří velká pochvala a poděkování za snahu a čas, který olympiádě věnovali.

Díky za výbornou reprezentaci.

Výsledková listina

M. Lüftnerová