Noc s Andersenem 2021

Noc s Andersenem 2021
10. 06. 2021
Odpoledne s Andersenem

Odpoledne s Andersenem

V loňském roce se naše třída zúčastnila soutěže „Kufrování“, které městská knihovna již tradičně vyhlašuje pro rakovnické čtvrťáky, a pro jehož vítěze následně přichystá kouzelnou „Noc s Andersenem“.

Do soutěže jsme vstupovali s přáním zvítězit a podařilo se. Moc jsme se těšili na noc mezi knížkami. Ta se však díky karanténě nemohla uskutečnit. Knihovna nám ale nezůstala nic dlužna a ve čtvrtek  10. 6. 2021 nás pozvala na „Odpoledne s Andersenem“, které nám vysněnou noc plně nahradilo.

Celým odpolednem nás provázely nejen pohádky, ale i vědomostní a sportovní soutěže pod širým nebem. Příjemnou zastávkou byla návštěva u Rakovčelaříků v areálu botanické zahrady, kde jsme si zahráli na včelaře a dozvěděli se spoustu zajímavých informací o životě včel. Odpoledne jsme společně zakončili s kytarou u táboráku na Tyršově koupališti, odkud jsme se kvečeru vraceli unavení, ale šťastní.

Knihovně a jejím zaměstnancům patří velký dík za skvělé zážitky, za spoustu dobrot a hlavně za společně strávený čas plný radosti a smíchu. Děkujeme                                

třída 5. C, M. Fukárková a H. Opltová