Olympiáda Čj 2020/21

07. 04. 2021
Postup Floriana Ketmana do krajského kola olympiády v českém jazyce.

Letošní "jiná" Olympiáda v českém jazyce - krajské kolo

 

Po úspěšně zvládnutém okresním kole Olympiády v českém jazyce se Florian Ketman, žák 9. A, zúčastnil 7. 4. 2021 kola krajského.

Podobně jako kolo okresní se z důvodu stávající epidemiologické situace konalo v online prostředí. Zúčastnilo se ho 30 nadějných lingvistů z celého Středočeského kraje a naše želízko v ohni – Florian - obsadil 9. místo.

Florianovi děkujeme za vynikající reprezentaci školy i v této nelehké době a přejeme mu, aby na své úspěchy v češtině navázal i v dalším studiu.


Okresní kolo

 

Ve středu 27. ledna 2021 změřili své síly milovníci našeho krásného jazyka v okresním kole Olympiády v českém jazyce. 

Tradiční soutěž žáků proběhla v letošním školním roce netradičně. Nebo možná pro letošek tradičně… Distanční on-line formou. 

Účastníci si museli poradit se záludnostmi mluvnice i větné skladby a napsat slohové cvičení na téma "Na co bych nechtěl/a nikdy zapomenout“. To vše z domova, za pomoci svých počítačů. Práci museli odevzdat přesně za dvě hodiny od započetí soutěže. 

2.ZŠ v tomto klání reprezentovali tři žáci z 9. A. Magda Procházková, Simona Tvrzová a Florian Ketman 

Všichni tři si vedli skvěle a patří jim velké díky a obdiv za to, že i v této komplikované době pracují nad rámec svých povinností, rozvíjejí své schopnosti, reprezentují naši školu. 

Třešničkou na dortu je 3. místo Floriana Ketmana, který tímto postupuje do krajského kola OČJ. Budeme držet palce! 

 

I. Vostrá