OVOV republika 2020

OVOV republika 2020
08. 09. 2020
Neskutečné se stalo realitou. Žáci naší školy vybojovali nádherné, historicky první 3. místo v Republikovém finále OVOV.

OVOV Republikové finále

Dne 3.-4.9.2020 se konalo v Brně již 11. republikové finále OVOV (odznak všestrannosti olympijských vítězů), kterého se zúčastnilo kolem 500 závodníků – 39 družstev plus 200 jednotlivců. Naší školu reprezentovalo družstvo ve složení G. Uriková, L. Letová, N. Matesová, T. Poláková, J. Karafiát, J. Lev, D. Majer a V. Ohnemichl. Někteří z nich zde byli již poněkolikáté a někteří byli nováčky. Vzhledem k letošní situaci (Covid-19) se sem nominovali na základě výsledků ze školního kola. Všichni podali velmi dobré výkony a v některých disciplínách si vytvořili i svoje osobní rekordy.

První den museli zvládnout – běh na 60m, skok daleký, hod medicinbalem, shyby na šikmé lavici a přeskoky přes švihadlo. Druhý den  - trojskok, kliky, leh sedy, hod míčkem a driblink nebo běh na 1000m. Naše družstvo si nevedlo vůbec špatně hned po první disciplíně, kdy bylo na pátém místě. Po prvním dni (po pěti disciplínách) si vybojovalo úžasné 3. místo. Děti tomu nemohly uvěřit. O to větší motivaci měly do druhého dne.

Do jednotlivých disciplín šly s velkým nasazením, podporovaly se, fandily si a bojovaly jako tým. Toto všechno se vyplatilo. Disciplínu po disciplíně bedlivě sledovaly své umístění. Napnuté byly až do samotného vyhlášení, jestli 3. místo udrží i po poslední disciplíně, neboť bodové rozdíly nebyly veliké.

Při vyhlášení panovala u dětí nesmírná radost a stupně vítězů si náramně užily. 3. místo na republikovém finále družstev OVOV je historicky prvním umístěním (družstva) nejenom naší školy, ale celého okresu. Mezi jednotlivci si nejlépe vedli G. Uriková a J. Lev – 6.místo, D. Majer - 9.místo. Děti si ze závodů odvezly i spoustu zážitků a zkušeností. Viděly a dostaly autogram a fotografii od více než 50 olympioniků např. Š. Kašpárkové, M. Doktora, Š Hilgertové, M.Švece, A.Gerši,…. Závod byl zpestřen bohatým doprovodným programem a exhibičním závodem.

Kompletní výsledková listina   Výsledky družstev     

M. Levová