Soutěž English travelling 2020

Soutěž English travelling 2020
17. 02. 2020

Bronz na English travelling

V pondělí 17. února 2020 proběhl na ISŠ Jirkov 7. ročník soutěže v angličtině English travelling. Organizátoři zaznamenali opravdu masivní nárůst zájmu základních škol; v prvním ročníku přivítali jen 6 týmů. A letos již 27 týmů ze 17 škol, dokonce i z Kladna a Kralovic. Na účastníky nejprve čekal úvodní kvíz. Poté hra se zeměpisně - historickými otázkami, při níž soutěžící běhali po škole a na základě indicií luštili tajenku (ta zněla "The only truth is music"). Poslední díl základní části zastoupila přehlídka "wax figures": 23 studentů střední školy se přestrojilo za různé postavy světové pop music a účastníci soutěže měli uhodnout, kdo je kdo. Následně se oddělovalo zrno od plevele - velkého finále se totiž mohly účastnit jen 4 týmové trojice.
První náš tým ve složení Romana Prišťová, Adam Vondráček a Jan Olšiak (9. B, resp. 9. A) dosáhl na výtečné 6.- 7. místo. Jakkoli za sebou nechal 20 dalších týmů (čili 60 účastníků), skončil před branami finále.
Druhý tým 2. ZŠ, který tvořil David Srp, Michal Halama a Josef Váňa (všichni žáky 8. A), senzačně do finále postoupil ze 3. místa.
Ve finále naše osmáky čekalo zadání "Předávání hudebních cen". Na toto téma, po půlhodině přípravy, museli předvést konverzační scénku.
A fantastické umístění dokázali udržet! Podařil se jim tak husarský kousek, vklínit se mezi samé o rok starší studenty. Vítězem se, tak jako loni, stál tým Řevničova, stříbro brali reprezentanti novostrašecké ZŠ.
"Nesmírně nás těší obrovský zájem, ale příští rok už musíme realizovat nějaké omezení, kapacitně už na to naše škola nestačí," vysvětlila hlavní organizátor Mgr. Gabriela Vyskočilová.
Všem žákům naší školy blahopřejeme a děkujeme jim za skvělou reprezentaci.

M. Bradáč