OVOV 2019

OVOV 2019
09. 09. 2019

OVOV 2019

Republikové finále

Dne 5. - 6. 9. 2019 se konal v Brně jubilejní 10. ročník republikového finále OVOV (odznak všestrannosti olympijských vítězů), kterého se zúčastnilo 616 dětí. Naši školu zde reprezentovali 4 žáci – Gabriela Uriková (2007), Jakub Lev (2007), David Majer (2006) a Martin Lev (2005). Probojovali se sem přes okresní a krajské kolo, které se konalo v květnu ve Slaném. Všichni podali velmi dobré výkony a v některých disciplínách si vytvořili i svoje osobní rekordy. Pro naši školu to byl jeden z nejúspěšnějších ročníků, neboť jsme získali tři 5.místa – G. Uriková, J. Lev, D. Majer a jedno 6.místo M.Lev (ze 124 závodníků) . K dosažení 3.místa měli všichni velmi blízko, ale i tak jsou to velmi krásná umístění a všem k nim gratulujeme.

První den museli zvládnout – sprint na 60m, skok daleký, hod medicinbalem, shyby na šikmé lavici a přeskoky přes švihadlo, 2.den – trojskok, kliky, leh – sedy, hod míčkem a běh na 1000m nebo driblink do osmičky po dobu 2 minut. Děti si ze závodů odvezly i spoustu zážitků a nových zkušeností. Závod byl zpestřen bohatým doprovodným programem a exhibičním závodem. Viděly a dostaly autogram a fotografii od více než 50 olympioniků např. Š. Kašpárková, Š. Svoboda, D. Svoboda, K. Kaňka, P. Svojanovský, J. Mazoch, P. Bucháček,….

 

Krajské kolo

Ve čtvrtek 23. 5. 2019 se konalo krajské finále OVOV ve Slaném. Naši školu reprezentovalo družstvo a 4 jednotlivci. Konkurence zde byla veliká, ale naši závodníci se nezalekli a bojovali až do poslední disciplíny. Během necelých 4 hodin museli zvládnout běh na 60m, skok daleký, hod kriketovým míčkem, shyby 2 minuty, sedy - lehy 2 minuty a běh na 1000m nebo 2 minuty driblink. Družstvo ve složení G. Uriková, A Ivančíková, K.Polcarová, L.Letová, J.Lev, F. Ketman, D. Majer a M.Lev obsadilo sice krásné 4.místo z 18 družstev, ale na druhou stranu to bylo zklamání, neboť 3.místo nebylo daleko. Měli jsme smůlu v tom, že se L.Letová zranila a závod nemohla absolvovat, což pro družstvo byla velká ztráta. Mezi jednotlivci 1.místo získal D.Majer, 2.místo G.Uriková a 3.místo J.Lev, M.Lev a J.Lebeda. Ani zbytek žáků si nevedl špatně. Všem gratulujeme za předvedené výkony.

Výsledková listina

 

 

Okresní kolo

V pátek 26. 4. 2019 se konalo okresní kolo OVOV (odznak všestrannosti olympijských vítězů). Naší školu reprezentovalo družstvo a několik jednotlivců. Soutěžící museli zvládnout během 3 hodin 5 disciplín - trojskok, hod medicimbalem, přeskoky přes švihadlo 2 minuty, kliky 2minuty a běh na 1000m nebo driblink 2 minuty. Družstvo tvořili 4 děvčata a 4 chlapci. V soutěži družstev jsme se pohybovali střídavě na 1. a 2.místě a ve finále jsme získali krásné 2.místo. V jednotlivcích 1.místo získali J. Lev, D. Majer, M. Lev, J. Lebeda, 2.místo F. Ketman, J. Ketmanová a 3.místo A. Hejdová. Některým stupně vítězů unikly o kousek a získali pomyslnou bramborovou medaili. Někteří si vytvořili svoje nové osobní rekordy. Všem gratulujeme za předvedené výkony a k postupu do krajského kola, které se bude konat 23.5.2019 ve Slaném.

Výsledková listina

M. Levová