Lyžařský kurz 7.A 2019 (Labská)

Lyžařský kurz 7.A 2019 (Labská)
18. 01. 2019

Lyžařský kurz 7.A Labská

Rok se s rokem sešel a zase tu máme lyžařské kurzy 7. tříd. Druhý letošní kurz se uskutečnil tradičně v osadě Labská u Špindlerova Mlýna. Tentokrát sem vyrazila třída 7.A.

12. - 19. 1. 2019

Den 1: Zabalení všech potřebných i nepotřebných věcí a hurá na hory. Cesta ubíhala rychle. Kolem poledního jsme dorazili do sněhového ráje. Závěje dva metry vysoké, na večer husté sněžení. Po vynesení věcí, ubytování a vybalení jsme si vyjeli obhlédnout terén (zatím jen vedle chaty). Byla to neskutečná bílá paráda.

Video

Lyžařský kurz 7.A 2019 (Labská)

 

Den 2: Ráno jsme se vzbudili do nádherného zimního počasí. Přes noc připadlo 30 cm nového sněhu, bílo všude kam se podíváš. První a druhé družstvo dnes pokořilo místní sjezdovou trať. Třetí družstvo bojovalo na svahu vedle chaty. V odpoledních hodinách došlo i na oblouky.
Celý den padal sníh, teplota 0°C +2°C, večer jsme zažili opravdový blackout, kdy vypadl proud v celém areálu. Naštěstí se vše povedlo našim energetikům do oběda druhého dne opravit. Takový večer při svíčkách má také svoje kouzlo. Myslím, že jsme si to všichni užili.

Video

Lyžařský kurz 7.A 2019 (den 2)

 

Den 3: Vzhledem k tomu, že nejezdila dopoledne lanovka, si skupina 10 statečných vychutnala jízdu na krásně upravené sjezdovce. Ostatní vyrazili na průzkum okolí na běžkách. Odpoledne si všichni vychutnali krásy hor z pozice běžkaře.

Video

Lyžařský kurz 7.A 2019 (den 3)

 

Den 4: Dnes jsme se celý den všichni věnovali sjezdovému lyžování. Zažili jsme krásně upravenou sjezdovku, jízdu v čerstvém prašanu i jízdu v boulích. Také se dnes podařilo všem zvládnout minimálně jeden oblouček. Do rána napadlo 20 cm sněhu a během skoro celého dne krásně sněžilo.

Video

Lyžařský kurz 7.A 2019 (den 4)

 

Den 5: Po náročném výcviku nás dnes čekal "odpočinkový" den. Dopoledne výlet na běžkách na Rovinky. Odpoledne po svých do Špindlu.

Video

Lyžařský kurz 7.A 2019 (den 5)

Den 6: Dnes celý den sjezdový výcvik. Dnes byla sjezdovka ve výborném stavu.

Video

Lyžařský kurz 7.A 2019 (den 6)

Den 7: Konečně sluníčko, -3°C, nádherné poslední lyžování. Odpoledne závody ve slalomu a v běhu na lyžích. Vrcholem byl závod štafet. Večer vyhlášení a vyhodnocení kurzu.

Připravujeme: Video           Video závody slalom        Video závody běh na lyžích     Připravujeme: Výsledková listina

Lyžařský kurz 7.A 2019 (den 7)

Den 8: Balení, balení, balení, úklid a hurá nebo škoda domů?