Pohár Rozhlasu 2018

Pohár Rozhlasu 2018
22. 05. 2018
Starší žáci a mladší žákyně si odvezli z krajského finále stříbrné a bronzové medaile.

Pohár rozhlasu s Českou spořitelnou (50. ročník)

Krajské finále

V úterý 15. 5. 2018 na Den rodiny se uskutečnilo krajské finále v Poháru rozhlasu v Houštce. Vzhledem k velmi složité pražské dopravě jsme na stadion dorazili přímo na start štafet 4x60m. Mladší žákyně doslova z autobusu vyrazily přímo do své startovní dráhy. V podobném tempu pokračovaly i dále. Po závěrečné šestistovce, kde obsadila 2.místo A. Kotlíková, si konečně mohly oddechnout a čekat, jak to všechno dopadlo. 3. místo (o pouhých 11 bodů od čtvrtého) jim bylo sladkou odměnou za náročný uspěchaný den.

Starší chlapci si vedli naprosto zkušeně a předvedenými výkony na hranici i za hranicí osobních možností si zaslouženě došli až pro stříbrné medaile. Podařilo se jim vylepšit svůj celkový bodový zisk a překonat o 15 bodů magickou hranici 6000. Dále vyhráli štafetu, O. Polcar 1500m, 2. místo T. Šíma skok vysoký (172 cm), 3. místo T. Šíma 60m.

Mladší žáci si soutěž dokonale užívali, nasávali atmosféru velkých závodů, nabírali zkušenosti, bojovali co jim síly stačily, ale na lepší než 5. místo to zatím nebylo, uvidíme za rok. Individuálně se prosadil M. Lev 2. místo na 60m a 3. místo na dálce, 3. místo získali kluci ve štafetě.

Všem děkujeme a gratulujeme k velkému úspěchu.

Výsledková listina kraj

Pohár rozhlasu kraj 2018

Okresní kolo

Na Den Evropy ve středu 9. 5. 2018 se konalo na 3. ZŠ okresní kolo v atletické soutěži družstev Pohár rozhlasu. Našim atletům se vedlo od první chvíle na výbornou. Starší chlapci dokázali zvítězit. Milým překvapením bylo družstvo našich ml. dívek, které zabojovalo a zaslouženě taktéž zvítězilo a tím si vybojovalo postup na krajské finále. Starším dívkám se nepovedla poslední disciplína (800m) a propadly se i tak na krásné 3. místo (o pouhých 6 bodů na druhé). Mladší žáci bojovali, co mohli a skončili na 2. místě. Vzhledem k tomu, že první družstvo odmítlo z technických důvodů postup do krajského finále, mohou své síly změřit ještě jednou s krajskou elitou. 

Ozdobou byl závod na 1500m, kde Ondra Polcar překonal o 2s letitý rekord školy a vylepšil ho na 4:42,00 min.

Všem gratulujeme a těšíme se na kraj.

Výsledková listina okres

J. Kotlík

Pohár rozhlasu okres 2018