OVOV republikové kolo 2018

OVOV republikové kolo 2018
07. 09. 2018

OVOV

Republikové finále

Dne 6.-7.9.2018 se konalo v Brně již 9. republikové finále OVOV (odznak všestrannosti olympijských vítězů), kterého se zúčastnilo 620 závodníků - 41 družstev plus 290 jednotlivců. Naší školu reprezentovala G.Uriková a družstvo ve složení D. Šrédl, M. Nistor, J. Lebeda, M. Lev, J. Ketmanová, V. Jirátková, L.Letová a G.Vlčková. Někteří zde byli již po druhé. Probojovali se sem přes okresní a krajské kolo, které se konalo v květnu ve Slaném. Všichni podali velmi dobré výkony a v některých disciplínách si vytvořili i svoje osobní rekordy. Například M. Nistor zaběhl druhý nejrychlejší čas na 60m ze všech účastníků. První den museli zvládnout - běh na 60m, skok daleký, hod medicinbalem, shyby na šikmé lavici a přeskoky přes švihadlo, 2.den - trojskok, kliky, leh-sedy, hod míčkem a běh na 1000m. Naše družstvo si nevedlo vůbec špatně, ještě po šesté disciplíně si drželo osmou příčku, pak přišly na řadu kliky, kde nám rozhodčí uškodili a tím jsme klesli na 17. místo, které bylo i naším konečným umístěním. I přesto je to dobré umístění ve velmi silné konkurenci. Mezi jednotlivci si nejlépe vedli M. Lev - 10.místo,  G. Uriková - 12. místo a D. Šrédl - 20. místo. Děti si ze závodů odvezly i spoustu zážitků a zkušeností. Viděly a dostaly autogram a fotografii od více než 50 olympioniků např. Š. Kašpárkové, P. Frydrycha, J. Doležala, R. Jušky, J. Pechanové, I. Burgrové, H. Horákové, M. Hrubé, M. Doktora,.... Závod byl zpestřen bohatým doprovodným programem a exhibičním závodem. Každé družstvo mělo svého olympijského patrona. Patronkou našeho družstva byla krasobruslařka Jindra Kramperová - nejmladší účastnice (15let) ZOH v roce 1956. Naše děti se také vyfotily a pobavily s dálkovou plavkyní Janou Pechanovou - rodačkou z Rakovníka.

Výsledková listina

 

OVOV republika 2018

 

Krajské kolo

V pondělí 14.5.2018 se konalo krajské finále OVOV ve Slaném. Naši školu reprezentovalo družstvo a 5 jednotlivců. Konkurence zde byla veliká, ale naši závodníci se nezalekli a bojovali až do poslední disciplíny. Během čtyř hodin museli zvládnout běh na 60m, skok daleký, hod míčkem, shyby 2 minuty, sedy-lehy 2 minuty a běh na 1000m nebo driblink 2 minuty. Družstvo ve složení J. Ketmanová, V. Jirátková, L. Letová, K. Polcarová, J. Šiler, M. Nistor, D. Šrédl a J. Lebeda obsadilo krásné 2. místo z 15 družstev a postup do celorepublikového finále, které se bude konat 3.-5. 9. 2018 v Brně. I jednotlivci byli úspěšní. První místo získali Gábina Uriková a David Šrédl, druhé místo Jakub Lev, Florian Ketman a Martin Lev a třetí místo Miroslav Nistor. Ani zbytek žáků si nevedl špatně. Všem gratulujeme za předvedené výkony a postup na republiku.

Výsledková listina

Další informace.

 

 

Okresní kolo

V pátek 27. 4. 2018 se uskutečnil další ročník okresního kola OVOV (odznak všestrannosti olympijských vítězů). Naší školu reprezentovalo družstvo a několik jednotlivců. Soutěžící absolvovali během necelých tří hodin 5 disciplín - trojskok, hod medicinbalem, přeskoky přes švihadlo 2 minuty, kliky 2 minuty a běh 1000m nebo driblink 2 minuty. Družstvo tvořili 4 dívky a 4 chlapci. V soutěži družstev jsme první disciplínu (trojskok) vyhráli a 1.místo si udrželi až do poslední disciplíny. V jednotlivcích 1.místo  získali Jakub Lev, Martin Lev, Jakub Šiler, Rosťa Mates, 2.místo Gábina Uriková, Florian Ketman, Julie Ketmanová a 3.místo Lucie Letová, Vojta Ohnemichl, Viola Jirátková a Jakub Lebeda. Některým stupně vítězů unikly o kousek. Všem gratulujeme za předvedené výkony a k postupu do krajského kola, které se bude konat 14.5. ve Slaném.

Výsledková listina

M. Levová