Adaptační dny pro 3.ABC a 2.B 2024

Adaptační dny pro 3.ABC a 2.B 2024
01. 10. 2024

Adaptační dny pro třeťáky a 2. B

V září jsme pro žáky třetích ročníků a 2. B zorganizovali adaptační program, aby lépe zvládli přechod k nové paní učitelce ze Staré pošty do hlavní budovy školy. Tento program sestával ze tří mimoškolních aktivit, a těmi byly: návštěva IC Lesů ČR v Křivoklátě, sportovní den a divadelní představení.

Sportovní den 19. 9. na hřišti rakovnické sokolovny připravil pan učitel Petr Suk se svým týmem čtvrťáků a třída 6.C. Děti si mohly vyzkoušet hod raketkou, skok daleký a běh na 50 m. Šesťáci měli připraveno 12 dalších sportovních stanovišť, jako např. hod na koš, střelba na fotbalovou branku, skákání přes lano, překonávání lávky nebo překážková dráha a další. Třešničkou na dortu našeho sportovního dne byl příjezd členů rakovnické záchranné služby, kteří dětem představili vybavení záchranného vozu. Velmi si toho vážíme, neboť to bylo v době mezi dvěma výjezdy.

V pátek 20. 9. děti pobavila pohádka O kouzelných dudách v podání Filipa Humla, bývalého člena divadla Drak z Hradce Králové. Všechny děti chtěly při představení pomáhat a některé se podívaly i za kulisy.

Do Křivoklátu pak zamířila vlakem každá třída v jiný den. Paní Taťána Friebertová z IC Lesů Křivoklát dětem představila naše sovy a další lesní živočichy. Dětem se nejvíce líbilo v tamější herně, ale ocenily i to, že se dozvěděly nové informace třeba o mývalovi nebo havranovi.

Všem organizátorům adaptačních dnů děkujeme.

Za tým učitelů 2. ZŠ Rakovník J. Šváchová