OVOV 2022

OVOV 2022
09. 09. 2022

Po krásném 2. místě v okresním kole vybojovali naši žáci v kraji 4. místo a individuální postupy na republiku v soutěži OVOV a ani v republice se neztratili a vybojovali nádherné 4., 9. a 14. místo.

OVOV 2022

Republikové finále

Dne 8.-9.9. 2022 se konalo v Brně již 13. republikové finále OVOV (odznak všestrannosti olympijských vítězů), kterého se zúčastnilo 650 závodníků ze 170 škol z celé republiky. Letos se z naší školy na republikové finále probojovali přes okresní a krajské kolo, které se konalo v květnu ve Slaném - Jakub Volráb(2010), Tereza Pánková (2008), Gabriela Uriková (2007) a Jakub Lev(2007), který do bojů nezasáhl.

Konkurence je zde každým rokem veliká, ale naši žáci se jí nezalekli a bojovali ze všech sil. V některých disciplínách si vytvořili i svoje osobní rekordy. První den měli velmi úspěšný G.Uriková a J.Volráb – byli průběžně na 3.místě. Druhý den po skončení všech disciplín se umístili - G.Uriková na 4.místě, J.Volráb na 9.místě a T.Pánková na 14.místě. Všichni vybojovali diamantové odznaky. Všechno jsou to velmi krásná umístění a všem k nim gratulujeme.

První den museli zvládnout – sprint na 60m, skok daleký, hod medicinbalem, shyby na šikmé lavici a přeskoky přes švihadlo, 2.den – trojskok, kliky, leh – sedy, hod míčkem a běh na 1000m nebo driblink do osmičky po dobu 2 minut. Děti si ze závodů odvezly i spoustu zážitků a nových zkušeností. Navštívily olympijskou vesničku, ve které si mohly vyzkoušet nejrůznější věci – např. střelbu z luku, první pomoc, jízdu na koloběžce, basketbal na invalidním vozíčku, … Závod byl zpestřen bohatým doprovodným programem a exhibičním závodem známých sportovců. Viděly a dostaly autogram a fotografii od mnoha olympioniků i paraolympioniků např. Š. Kašpárková, P. Svoboda, A.S.Helcelet, J.Holuša, Š.Strachová, D.Rosolová, L.Rohan, A.Petráček, P.Svatoš, Z.Hábl, K. Kaňka,….

Krajské kolo

Ve středu 4.5.2022 se konalo po dvouleté pauze krajské kolo OVOV ve Slaném. Naši školu reprezentovalo družstvo a 3 jednotlivci, kteří sem postoupili z okresního kola. Konkurence zde byla veliká, ale naši závodníci se nezalekli a bojovali až do poslední disciplíny. Soutěžící museli zvládnout během 4 hodin 6 disciplín – běh na 60m, skok daleký, hod kriketovým míčkem, shyby 2 minuty, sedy - lehy 2 minuty a běh na 1000m nebo driblink 2 minuty. Družstvo ve složení L. Bernardová, S. Dašková, S. Vopatová, T. Pánková, J. Volráb, D. Hurkovskij, F. Hošek a L. Römer obsadilo krásné 4. místo ze 17 družstev. V jednotlivcích 1. místo získali G. Uriková a J. Volráb a zároveň postoupili na republikové finále do Brna, které se bude konat v září. 2.místo obsadil J. Lev a 3. místo T. Pánková. Někteří si vylepšili svoje osobní rekordy. Všem gratulujeme za předvedené výkony.

Okresní kolo

Ve čtvrtek 21. 4. 2022 se konalo po dvouleté pauze okresní kolo OVOV (odznak všestrannosti olympijských vítězů). Naši školu reprezentovalo družstvo a několik jednotlivců. Soutěžící museli zvládnout během 3 hodin 5 disciplín – trojskok, hod medicinbalem, přeskoky přes švihadlo po dobu 2 minut, kliky 2 minuty a běh na 1000m nebo driblink 2 minuty. Družstvo tvořili 4 děvčata a 4 chlapci. V soutěži družstev jsme se pohybovali střídavě na 2. a 3. místě a ve finále jsme obsadili krásné 2. místo. V jednotlivcích 1. místo získali G. Uriková, J. Lev, D. Hurkovskij, 2. místo M. Rosenreiter, F.Hošek a 3. místo A. Opltová,  L. Bernardová a S. Dašková. Někteří si vytvořili svoje osobní rekordy. Všem gratulujeme za předvedené výkony a k postupu do krajského kola, které se bude konat ve středu 4.5.2022 ve Slaném.

M. Levová