Krabice od bot 2021

Krabice od bot 2021
14. 12. 2021
Jedná se o sbírku zachovalých hraček, knížek, oblečení, školních pomůcek a různých drobností, které udělají radost dětem ze sociálně slabých rodin. Celorepubliková sbírka funguje již několik let díky koordinaci dobrovolníků s pracovníky Červeného kříže.

Žáci naplnili 260 krabic od bot!

Ptáte se čím? Starým papírem určitě ne! Jedná se o sbírku zachovalých hraček, knížek, oblečení, školních pomůcek a různých drobností, které udělají radost dětem ze sociálně slabých rodin. Celorepubliková sbírka funguje již několik let díky koordinaci dobrovolníků s pracovníky Červeného kříže. Za Rakovník tuto mravenčí práci s tříděním darovaných věcí mají především ženy z redakce Raportu. Právě k nim pak přijíždějí pracovníci z azylových domů, dětských domovů a center nebo vybraní rodiče samoživitelé, kterým předávají připravené balíčky podle věku dítěte.

Žáci naší školy spolu se svými rodiči připravili velkou spoustu dárečků. Část krabic přinesli žáci již pečlivě zabalené z domovů, většinu krabic ale museli zvládnout zabalit sami ve škole. Největší práce byla s tříděním a plněním krabic, ale žáci se do této akce vrhli s velkou energií. Každá zabalená a zkompletovaná krabice byla velkou radostí. Zapojila se většina tříd naší školy. Akce byla dobrovolná a záleželo také na třídních učitelích, jak se jim podaří žáky namotivovat k tak velkému dobrému skutku. Žáci ochotně pomáhali na všech „frontách“. Balit krabice, nosit krabice, stěhovat krabice z třídy do kabinetů a zpět a nadšeně je štosovali do auta, které je ve čtvrtek 25. 11. odvezlo do Raportu.

Pro naši školu byla tato akce krásnou tečkou za měsícem LASKAVOSTI, v které se mohli projevit jednotlivci nebo třídní kolektivy ve školní akci LASKAVEC 2021.

Za velké úsilí v tomto projektu jsme ocenili třídu 4.C s třídní učitelku Mgr. Šárkou Štichauerovou, které se podařilo zazářit nejen v laskavostech pro sebe navzájem, ale také společně zkompletovali 36 krabic od bot.

Tímto děkujeme všem zapojeným rodinám i učitelům!

P. Kubíková, R. Koubová