Výzvy ve 4.C

Výzvy ve 4.C
16. 03. 2021
Týdenní „výzvy“ ve 4.C se staly už tradicí.

Týdenní výzvy ve 4.C

Týdenní „výzvy“ se staly už pro naši třídu tradicí.

Když jsem přemýšlela nad „výzvou“ na další týden, inspirovala mě Rozárka Honsová z naší třídy, která začala psát vlastní knížku a se spolužačkou Sylvou Polákovou se domluvila na ilustracích. Zkusili jsme to i my ostatní. Napsali jsme TŘÍDNÍ PŘÍBĚH.

Spisovatelská štafeta

Vymyslela jsem začátek příběhu a poslala jsem ho prvnímu žákovi ze třídy. Ten si přečetl moji část a připsal k ní pokračování (3-5 vět), které muselo na úvodní část navazovat. Přeposlal pokračování libovolné spolužačce a tak to pokračovalo tak dlouho, až se postupně vystřídali všichni. Během celého týdne byly děti „ve střehu“ a neustále hlídaly svůj školní mail a vyčkávaly, kdy přijdou na řadu. Štafeta se nám nakonec protáhla na deset dní, protože se příběh dvakrát trošku „zasekl“.

Poslednímu žákovi se podařilo příběh moc pěkně zakončit. Na závěr jsme si všichni nakreslili ilustraci k našemu příběhu a vymýšleli jsme nadpis. Výsledné dílo si mohli přečíst všichni žáci i rodiče. Velký dík patří dětem za spisovatelské nasazení a rodičům za technickou podporu.

Úryvek z příběhu :

Dorka vběhla do pokoje a zjistila, že Adam je už vzhůru. Rodiče teprve vstávali a Dorka už se nemohla dočkat. S bratrem se šla nasnídat a vyčistit si zuby. A potom celá rodina vyrazila autem na tajemný výlet.

Sotva jsme nasedli do auta, Dorka se zeptala : ,,Mami, prozraď nám, kam vlastně jedeme?“ „To vám prozradit nemohu, to by nebylo překvapení," usmála se maminka a dodala,  ,, musíte být trpěliví." Netrvalo dlouho a tatínek zastavil na okraji vesnice Skřítkovice a řekl: „Tak děti, tady si vybereme našeho nového mazlíčka."…………………..

Lichožrouti ve 4.C

Také u vás doma bydlí lichožrouti a kradou vám vždy jen jednu ponožku z páru? Pokud ano, vyrobte si - stejně jako žáci 4.C -  z osiřelých ponožek svého vlastního lichožrouta.
Tomík Lelovski pojmenoval svého lichožrouta stylově - Rocker. Tomík je nadějný muzikant a tak věřím, že se u něj doma bude Rockerovi líbit.

Lichožrouti 2021

Výzva Kamínkování

Zaslechli jste pojem “putovní kamínky”? Nevíte, o co se jedná? Možná jste již na nějaký malovaný kamínek při svých výletech a procházkách narazili a nevíte, co s ním….

Putovní kamínky jsou malované kamínky, které si můžete vzít pro radost domů anebo poponést někam dál do světa.

Nejlepší je umístit kamínek na nějaké viditelné místo, např. na lavičku v parku. Na kamínek můžete zezadu napsat vzkaz nebo poštovní směrovací číslo.

Naše třída 4.C si malováním a hledáním kamínků zpestřila procházky během jarních prázdnin.     

Třída 4.C a R. Koubová
 

Kamínkování 2021