Soutěž Čabárna 2019

Soutěž Čabárna 2019
18. 12. 2019

Soutěž na Čabárně

Poslední předvánoční týden se v budově NSEV Kladno - Čabárna uskutečnilo finále soutěže "Příroda, ve které žijeme, aneb ptačí říše“. Letos se konal již 3. ročník této soutěže a ani tentokrát v krajském finále nechyběli zástupci z řad žáků naší školy.

Celá soutěž probíhala na školách již od začátku října. Soutěžní týmy musely postupně projít čtyřmi koly, během kterých měly možnost ukázat nejen své znalosti přírody, ale také předvést své technické nadání například při výrobě ptačích budek. Pro postup do dalšího kola musela každá skupina vždy získat daný počet bodů.

Samotné finále II. kategorie proběhlo v úterý 17.12. Za naši školu se do něho probojoval tým žáků z 6. A ve složení Štěpán Fukárek, Vašek Fráňa, Adam Oplt, Dan Vožeh, Tereza Pánková a Matěj Řezníček z 6. B. Tuto skupinu ve finále čekal nelehký vědomostní test, poznávání ptáků v záchranné stanici Aves a samozřejmě obhajoba projektu na téma „Hrabaví“. Se vším si výborně poradili a získali 2. místo.

Finále III. kategorie se uskutečnilo o den později – ve středu 18.12. Tentokrát naše barvy hájil tým žáků z 9. A ve složení Zuzka Červenková, Jáchym Hanko, Viola Jirátková, Natálka Štrougalová a Lukáš Vostrý. I na ně čekal vědomostní test, který byl tentokrát velmi náročný. Přesto se týmu zadařilo a díky svým znalostem získali dvacetibodový náskok vůči svým soupeřům. Následovalo poznávání ptáků a obhajoba projektu týmu na téma „Vrubozobí“. Celkový výsledek byl výborný – skupina z naší 9. A v této kategorii soutěž vyhrála!

Závěrem je nutné podotknout, že obě party odvedly poctivý kus práce a soutěži věnovaly během dvou měsíců velké množství svého volného času.

Žákům gratulujeme a děkujeme za výbornou reprezentaci naší školy ve Středočeském kraji.

M. Lüftnerová

Soutěž Čabárna 2019