Rudolf II. projekt 2017

Rudolf II. projekt 2017
19. 09. 2017

Projektový den  - Rudolf II.

Historický blok vlastivědy jsme v tomto školním roce zahájili projektovým dnem, jehož tématem byl císař Rudolf II. Habsburský. Tato osobnost prolínala celým vyučovacím dnem.

Vypracovali jsme pracovní list, vyřešili tajenku, shlédli jsme na int. tabuli prezentaci o tématech, která souvisejí s osobností Rudolfa II., např. astrologie, alchymie, kámen mudrců a elixír mládí.

Řešili jsme slovní úlohy, např. kolik obyvatel žilo na císařském dvoře, jaký obvod měl Španělský sál, který nechal Rudolf II. postavit, aby měl kde vystavit svoji sbírku soch, kolika kroky bychom celý sál obešli atd.....

Přečetli jsme si pověst o Golemovi, zahráli jsme si scénky, nakreslili jsme portréty Rudolfa II., Tycho de Brahe, Johannese Keplera. Poslechli jsme si písničku Ten dělá to a ten zas tohle z filmu Císařův pekař a pekařův císař.

Den utekl jako voda a na závěr jsme si na tabuli zapsali hesla, která jsme si z dnešního dne zapamatovali. Byla jich plná tabule. Děti zaslouží za dnešní práci velkou pochvalu. Udělaly pořádný kus práce a naučily se hodně nového.

Třída 5.B a R. Koubová

Rudolf II projekt 2017