Sportovní gymnastika - kroužek

01. 09. 2016
Kroužek sportovní gymnastiky

Sportovní gymnastika - kroužek

Ve školním roce 2022/2023 se opět otevře kroužek sportovní gymnastiky v rámci společného projektu 1., 2. a 3. základní školy v Rakovníku, který je zaměřen na rozvoj spolupráce těchto subjektů, rozšíření nabídky volnočasových aktivit žáků a prohloubení meziškolních žákovských vztahů. Projekt je významně finančně podporován městem Rakovník. Kroužek i nadále zůstává pod hlavičkou Centra sportu AŠSK ČR při naší škole. Jeho cílem není vychovat z dětí vrcholové gymnastky a gymnasty (pouze jedna hodina týdně), ale vytvořit u nich kladný vztah k pohybu a upevnit správné držení těla.

Kluci i děvčata si zde vyzkouší téměř všechny disciplíny sportovní gymnastiky (akrobacii, kruhy, přeskok, hrazdu, kladinu). Nechybí ani zábavné pohybové hry, technické posilování, opičí dráhy, cviky na rychlost a obratnost, atd. Naučí se zde základním návykům, postojům a pohybům.

Kroužek je určen pro všechny děti 1. stupně (popřípadě 2. stupně). Kroužek povede Jiří Kotlík (učitel Tv-M na 2.ZŠ Rakovník, kotlik.j@2zsrako.cz).

Tréninky probíhají každý čtvrtek od 15.25 hod. do 16.25 hod. Poprvé se sejdeme ....... v tělocvičně 2.ZŠ Rakovník.

Kroužek pro tento školní rok je již plně obsazen (pokračující žáci z loňského roku).