Lyžařský kurz 7.B,C Špičák 2017

Lyžařský kurz 7.B,C Špičák 2017
13. 03. 2017

Lyžařský kurz 7.B,C

Špičák 5.3.- 10.3. 2017 (P. Suk, M. Levová, M. Bechnerová, R. Bačáková)

1.DEN  5.3.

Brzký odjezd v 6:35 vlakem z Rakovníka s přestupem v Berouně na Špičák u Železné Rudy. Příjezd na Špičák v 11hodin. Ubytování a ještě před obědem rozdělení do 4 družstev.  K obědu kuřecí rizoto. Po obědě 1. a 2. družstvo výcvik na sjezdových lyžích na lanovce. 3. a 4. družstvo začátky výcviku na sjezdových lyžích na velmi mírném kopečku cca 200m dlouhém a první seznámení s vlekem pomou. Všichni zvládali velmi dobře, přestože stáli poprvé na lyžích. K večeři bramborová kaše a kuřecí řízek. Po večeři přednáška o zásadách pohybu a pobytu na horách = Bílý kodex.

Počasí : polojasno, 8°C, 40-70cm sněhu

2.DEN 6.3

Dopoledne i odpoledne 1.a 2. družstvo výcvik na sjezdových lyžích na sedačkové lanovce (výběr ze 4 sjezdovek různých obtížností a různé délky 1200 až 1800m). 3. a 4. družstvo výcvik na sjezdových lyžích na vleku (kotvě) a mírné modré sjezdovce dlouhé cca 600m. K obědu vepřové maso  na paprice s houskovým knedlíkem.  Ještě před večeří 1.a 2. družstvo míčové hry v tělocvičně a 3.a 4. družstvo výcvik na běžeckých lyžích. K večeři boloňské špagety. Po večeři přednáška sjezdové lyžování.

Počasí : aprílové - několikrát během dne mrholení, sněžení i sluníčko, připadlo 10cm sněhu - jarní firm, ráno 0°C, odpoledne 3°C

3.DEN 7.3.

Dopoledne i odpoledne 1.a 2. družstvo výcvik na sjezdových lyžích na sedačkové lanovce. 3. a 4. družstvo výcvik na sjezdových lyžích na vleku a odpoledne již vyzkoušelo modrou sjezdovku na sedačkové lanovce, všichni zvládli bez problémů. K obědu pečené kuřecí stehno s bramborem. Ještě před večeří 1.a 2.družstvo výcvik na běžeckých lyžích a 3.a 4.družstvo míčové hry v tělocvičně. K večeři bramborové knedlíky plněné uzeným masem se špenátem. Po večeři přednáška běžecké lyžování.

Počasí : oblačno, sněžení, připadlo 10cm sněhu - jarní firm, ráno 0°C, odpoledne 5°C

4.DEN 8.3.

Dopoledne všechny družstva výcvik na sjezdových lyžích na vleku i na lanovce. K obědu moravský vrabec, bramborový knedlík a zelí. Odpoledne pěší výlet do Železné Rudy. Ještě před večeří (byla později) přednáška s horskou službou přímo u nich na služebně i s praktickými ukázkami. K večeři zapečené těstoviny. Po večeři pro dobrovolníky míčové hry v tělocvičně.

Počasí : oblačno, polojasno, ráno 1°C, odpoledne 5°C, sníh ráno zmrzlý

5.DEN 9.3.

Dopoledne všechny družstva výcvik na sjezdových lyžích na vleku i na lanovce a zkouška slalomu. K obědu svíčková a houskový knedlík. Odpoledne závody ve slalomu a ve sjezdu. Dále dle výběru biatlonový závod družstev na běžkách nebo pěší výlet na Čertovo jezero. K večeři smažený sýr a hranolky. Po večeři vyhodnocení soutěží, míčové hry v tělocvičně pro dobrovolníky a balení věcí.

Počasí: oblačno, ráno 3°C, odpoledne 8°C, sníh mokrý

6.DEN 10.3.

Ráno balení, úklid a dojezd domů. Návrat do Rakovníka ve 13:17.

Výsledky slalom, sjezd

Lyžařský kurz Špičák 2017