Vodácké kurzy 2016

Vodácké kurzy 2016
24. 06. 2016

Premiérové vodácké kurzy devátých tříd

A kruh se uzavřel. Pro všechny žáky 2. stupně se tímto kurzem uzavřel několik let připravovaný kruh kurzů. V šesté třídě Adaptační kurz, v sedmé Lyžařský kurz, v osmé Cykloturistický kurz a v deváté třídě dlouho očekávaný Vodácký kurz.

První třídou, která se vydala na své putování po řece Berounce, byla IX.C od středy 8. 6. do pátku 10. 6. 2016. Sešlo se nakonec jen 13 statečných. První den žáky čekalo zasvěcení do tajů vodáckého umění a názvosloví. Druhý den sjezd z Kobylky do Zvíkovce s návštěvou zříceniny hradu Krašov a třetí den do Roztok. Počasí bylo velice příjemné. Došlo i na koupání (jak dobrovolné, tak nedobrovolné). Vše proběhlo bez problémů.

Vodácký kurz IX.C 2016

Druhou třídou byla IX.B v termínu od pondělí 20. 6. do středy 22. 6. 2016. Program byl naplánován podobně. Všechny děti se během prvního dne naučily loď řídit. Druhý den již sjely několik jezů a třetí den došlo i na vodní bitvy a eskymácké půlobraty. Počasí nám přálo ještě o něco více, a to hlavně v závěru kurzu.

Video

Vodácký kurz IX.B 2016

Třetí a letos poslední třídou, která vyrazila na premiérový kurz, byla nejpočetněji zastoupená třída IX.A (23 žáků). Počasí bylo náramné. Tropická vedra až 34°C. Na vodě zvládnutelná. Mimo ni jen s nasazením všech potních žláz a vlastního života. Koupání bylo víc než dost. Večer došlo i na táborák a tradiční buřty.

Všechny kurzy proběhly s naprostým nadšením jak dětí, tak učitelů a pokud bude zájem u žáků devátých tříd i nadále, můžeme slíbit, že v tomto trendu budeme pokračovat. Všechny kurzy se mohly uskutečnit i díky tomu, že p. uč. I. Vostrá a p. uč. T. Lüftner si letos nově udělali kurz instruktora vodní turistiky a podpořili tak naše tělocvikáře.

J. Kotlík, J. Kotlíková, M. Levová, T. Lüftner, I. Vostrá