Soutěž T-profi 2019

Soutěž T-profi 2019
26. 11. 2019
Vítězství a postup do republikového kola v soutěži T-profi

Soutěž T-profi 2019

V úterý 26. 11. 2019 se naši žáci (D. Vožeh, A. Oplt, A. Gregor) společně se studenty Střední průmyslové školy Emila Kolbena Rakovník úspěšně zúčastnili v Obecním domě Nymburk krajského kola v soutěži Talenty pro firmy (T-profi). Tuto soutěž vyhráli a postoupili do celostátního kola v Praze. Děkujeme SPŠ E. Kolbena Rakovník, se kterou již několik let úzce a úspěšně spolupracujeme, za přípravu a vedení našich žáků.

Odbornou soutěž Talenty pro firmy pořádá Hospodářská komora České republiky na podporu posilování polytechnické výuky v oblasti počátečního odborného vzdělávání v České republice vycházejícího z principu vzdělávání pro praxi.

Soutěž T-profi je zaměřena na podporu a popularizaci polytechnické výuky u dětí a mládeže. Účastníci soutěže si otestují svoji zručnost, znalosti, schopnosti komunikace mezi vrstevníky, ale i s dospělými, schopnost plnit zadání dle manuálu, programování apod.

Odborná soutěž je určena pro žáky základních a středních škol, kteří jsou koučováni svými kapitány a v nominovaných týmech společně plní zadané úkoly s využitím polytechnické stavebnice a elektrosoučástek.

Cílem soutěže je zábavně představit dětem techniku jako perspektivní a zajímavý obor, podpora týmové práce a vzájemné komunikace žáků, odborníků a pedagogů, praktické využití získaných znalostí ze školy, posilování prestiže technických profesí mezi žáky a rodiči.

T - profi soutěž 2019