Volejbal 2017/2018

Volejbal 2017/2018
25. 04. 2018
Krásné 6. místo v kraji našich nadějných volejbalistek.

Volejbal

Kraj

Dne 25. 4. 2018 se konalo krajské kolo volejbalu dívek. Rakovnický okres reprezentovala naše děvčata, která se sem probojovala z okresního kola, které se konalo v prosinci. Krajského kola se zúčastnilo celkem 9 škol, které byly rozlosovány do tří skupin. Naše děvčata si nevedla špatně, jen jim chybělo štěstíčko. Vybojovala si konečné 6. místo a vzhledem k tomu, že děvčata chodí do 7.-8. třídy, je tu obrovský potenciál do let budoucích.

M. Levová

 

Volejbal kraj 2018

 

Okres

   Ve středu 13. 12. proběhl v tělocvičnách 3. ZŠ Rakovník okresní turnaj ve volejbalu žáků a žákyň.

   Turnaje dívek se zúčastnilo 5 družstev. Celé dopoledne se hrálo systémem každý s každým a naše dívky postupně vyhrály s A týmem 3. ZŠ, s Novým Strašecím, dále s B týmem 3. ZŠ. Závěrečný duel s dívkami z gymnázia byl nejvyrovnanější a rozhodoval o vítězi celého turnaje. Naše holky nezačaly zápas moc dobře, nedařilo se nám poddání a soupeřky se rychle dostaly do vedení, celý první set jsme pouze dotahovali skóre, a tak set pro sebe v koncovce urvaly holky z gymplu. V průběhu druhého setu naše děvčata na hřišti jasně dominovala a zaslouženě zvítězila poměrem 25:12. Na řadu přišel 3. zkrácený set, který opět lépe rozehrálo gymnázium a dostalo se do vedení 9:4, v tomto momentu holky zlepšily hru, dařilo se poddání a set jsme dokázali otočit v náš prospěch v poměru 15:10. Celý turnaj dívky vyhrály a postoupily do krajského kola, které se uskuteční  v průběhu dubna v Rakovníku. Pochvala a gratulace patří všem zúčastněným: Karolína Brabcová, Kateřina Roubalová, Eliška Brodníčková, Julie Ketmanová, Linda Smereková, Gabriela Vlčková, Lucie Daňková, Zuzana Brédová a Karolína Kňourková.

J. Kotlíková

   Naši chlapci v prvním utkání narazili na Nové Strašecí. Po prvním prohraném setu se nám podařilo v druhém zvítězit. Ve zkráceném setu jsme nechytili začátek a prohráli. Byl to jeden z nejlepších zápasů posledních let. Další zápasy již byly v naší režii. Turnaj tak pro nás skončil 2. místem a po dlouhé době ne postupem na kraj. Přesto výkon chlapců byl hodný pochvaly.

Výsledky

J. Kotlík

Volejbal okres 2017