Soutěž English travelling 2019

20. 02. 2019
proběhla 20. března

Opět bod od finále

Neskutečné. Stejně jako loni, i letos naše zástupce na soutěži English travelling potkal stejně nepříznivý osud.

Pozvánku na 6. ročník soutěže pro šikovné studenty angličtiny poslala Integrovaná Střední škola Rakovník všem základním školám na okrese. Tým vyslala takřka každá z nich a ve středu 20. března tak v aule ISŠ mohlo poměřit své znalosti 19 týmů z 12 zúčastněných škol.

Naší škole se na této soutěži tradičně daří. Předloni jsme skončili třetí, o rok dříve druzí. Loni jsme se o pouhý bod nedostali do finále a z 18 týmů skončili na 5. místě.

Potvrdit výborné renomé 2. ZŠ vyrazily hned 2 týmy. V prvním spolupracovala Míša Zádová (9. B), Justýna Grulichová (9. C) a Adam Vondráček (8. A), ve druhém Matěj Zuska (9. A), Eliška Divišová (9. A) a Sarah Aslamová (8. C).

Hlavním tématem letošního ročníku byl celosvětový film a sport. Nástrahami skvěle vymyšlených úkolů jsme se prodírali se ctí. Radost z hladkého postupu do semifinále ovšem zchladily výsledky po semifinálové disciplíně.

Druhý tým skončil na 13. místě. První tým – Míša, Justýna a Adam – skončili na pátém, tedy prvním nepostupovém místě. A opět, tak jako loni, o jediný bod. I tak se jedná o skvělé umístění, za které všem šesti reprezentantům školy děkujeme. Better luck next time!

M. Bradáč