Recitační soutěž 2018

Recitační soutěž 2018
19. 04. 2018

Úspěch 2. ZŠ v krajském kole recitační soutěže

Dne 19. 4. 2018 jsem se zúčastnil krajského kola recitace dětí. Soutěž se konala v DDM v Kolíně. Z celkového počtu 20 dětí jsem skončil s čestným uznáním poroty, tedy v první šestce dětí. Celá akce pro mne byla cennou zkušeností. Doufám, že se budu moci zúčastnit i příští rok.

Dominik Šiška, žák 8.A

Recitační soutěž kraj 2018

Úspěch našich žáků v okresním kole recitační soutěže

Stává se již příjemnou tradicí, že se žáci naší školy umisťují v okresním kole recitační soutěže, kterou každoročně pořádá DDM Rakovník, na medailových místech. Dařilo se nám i letos.

V 1. kategorii zazářili hned dva naši žáci. Druhé místo obsadila Marie Klecanová z 3. A a pomyslnou bronzovou příčku získal Štěpán Kovárník z 2. A.

Ve 2. kategorii, určené pro žáky čtvrtých a pátých ročníků, s přehledem zvítězil Adam Seidl ze 4. B, který zároveň postupuje do krajského kola.
Ve 4. kategorii mezi sebou změřili své síly recitátoři osmých a devátých ročníků. Naši osmáci zaváleli. Druhou příčku, rovněž s postupem do krajského kola, obsadil Dominik Šiška a třetí místo získala Kateřina Roubalová, oba z 8. A.

Zvláštní ocenění poroty si odnesla žákyně Jitka Marková z 9. C, která porotu ohromila recitací své vlastní básně. Společně věříme, že o Jitce ještě v budoucnu uslyšíme, neboť je velmi talentovaná.

Našim nadaným žákům a žákyním gratulujeme za jejich vynikající výkony a děkujeme za reprezentaci školy. Žákům postupujícím do krajského kola přejeme hodně štěstí v dalším boji!

I. Vostrá

Recitační soutěž 2018