Dopravní soutěž 2017

Dopravní soutěž 2017
05. 06. 2017

Dopravní soutěž mladých cyklistů

Po přesvědčivém vítězství v okresním kole soutěže pořádáné pod patronací BESIP se naši žáci zúčastnili dvoudenního zápolení v krajském finále. Poprvé se podařilo postoupit družstvům I. i II. kategorie. V pondělí 5. 6. 2017 proběhl soutěžní den v Čelákovicích, naši žáci postupně prošli 5 disciplínami: jízda zručnosti, poskytnutí první pomoci, mapování nejbezpečnější trasy, jízdě po dopravním hřišti podle pravidel silničního provozu se sběrem 6 kontrol a na závěr nás čekal test pravidel silničního provozu.

Po soutěžním zápolení jsme přejeli do sportcentra v Brandýse nad Labem, kde si děti užily odpolední návštěvu plaveckého bazénu. Druhý den ráno se vyhlásily výsledky, nám se velmi dařilo hlavně v mladší kategorii, kde jsme brali výborné druhé místo v konkurenci 12 škol celého kraje a těsně nám unikl postup do celostátního finále, navíc Florián Ketman byl vyhlášen nejlepším jednotlivcem v kategorii mladších chlapců. Ani starší družstvo se neztratilo, když mezi 11 týmy skončilo na 6. místě. Po vyhlášení jsme se ještě přesunuli do Polabského národopisného muzea a navštívili skanzen v Přerově nad Labem.

Naši školu reprezentovali v kategorii mladších: Adéla Kotlíková, Natálie Štrougalová, Florián Ketman a Pavel Pecánek, v kategorii starších: Julie Ketmanová, Eliška Kotlíková, Patrik Pavlíček a Tomáš Hornof. Všem žákům děkuji za výbornou reprezentaci naší školy.

Výsledky kraj: kat. mladší I.         kat. starší II.

Jana Kotlíková

Dopravní soutěž 2017