Den s olympionikem 2019

Den s olympionikem 2019
13. 03. 2019
Ve středu 13. 3. 2019 na naší školu dorazí tým Sazka Olympijského víceboje na olympijský trénink s ambasadory (olympijským sportovcem).

Den s olympionikem

Ve čtvrtek 7. února se na nás usmálo štěstí a naši školu jako jedinou v kraji vylosoval olympijský vítěz D. Svoboda a vítězka deaflympiády Lenka Matoušková mezi 14 škol, kam během února a března vyrazí tým Sazka Olympijského víceboje na olympijský trénink s ambasadory. A jaký sportovec k nám zavítá? Nechme se překvapit.

Jak se říká, štěstí přeje připraveným. S tímto projektem jsme na naší škole začali od samého začátku. Pravidelně získáváme úspěchy na okresních, krajských i republikových kolech.

Sazka olympijský víceboj

Už je to tady,....

Dne 13. března 2019 se žáci 2. - 8. ročníků konečně dočkali. Zúčastnili se dech beroucího “ Dne s olympionikem“. A jaký olympionik se dětem představil? …

Nejprve všechny přivítal moderátor a kouzelník Pavel Dolejška. Seznámil všechny s programem, sponzory, mediálními partnery, oficiálními hosty (místostarostou J. Šváchou, ředitelem školy, garanty SOV, realizačním týmem) a na závěr jako překvapení se před žáky objevila Kateřina Kudějová, mladá a půvabná, reprezentantka českého vodního slalomu (několikanásobná MS, ME a účastnice OH v Riu – 10. místo).

Po krátkém představení a besedou s K. Kudějovou, proběhla krátká rozcvička s volejbalistkou Lucií Váňovou a naší olympioničkou. Následně byli žáci rozděleni do čtyř čtrnáctičlenných týmů, v nichž soutěžili v jednotlivých disciplínách.

První stanoviště simulovalo přípravu na vodní slalom, kde asistovala sama Kateřina. Hendikepovaný běh byl součástí druhého stanoviště, které obýval představitel ve skoku o tyči, Štěpán Janáček (trojnásobný účastník OH). Na třetím stanovišti si děti společně s Luckou vyzkoušeli slepeckou hru, jenž sklidila velké ovace. Na čtvrtém stanovišti, u něhož asistoval bývalý atlet Petr Marinčič, malí sportovci vytrvale plnili opičí dráhu.

Závěrem své kousky předvedl kouzelník a iluzionista P. Dolejška a doslova děti nadchl svým uměním. Samozřejmě proběhla i autogramiáda.

A jak to všechno dopadlo, kdo byl vítězem,…? No přeci úplně všichni. Nadšení dětí, radost z pohybu, usměvavé tváře,…, to byla největší odměna všem.

Pro všechny to bylo příjemně strávené a prožité dopoledne plné báječných zkušeností a zážitků. Z řad dětí bylo slyšet: „…to byl nejlepší den ve škole...“Děkujeme všem olympionikům za dnešek nabitý novými poznatky a překrásnými okamžiky.

Co o této akci napsal Rakovnický deník, si můžete přečíst zde. Další fotografie zde.

Ohlasy dětí:

Zuzka : ,, Nejvíc se mi líbil slepý běh a taky náš společný pokřik ČERVENÍ JSME DRACI, VYHRAJEME PŘECI. Bylo  fajn, že nám velcí všechno vysvětlovali a pomáhali jsme si navzájem."

Matěj : ,, Mně se líbilo všechno a nejvíc jak jsme skákali placáka a taky jsme měli společný pokřik HEJ MODREJ."

K. Roubalová, L. Daňková, J. Kotlík a 9.A

Další fotografie

Den s olympionikem 2019