Školní výlet 5. tříd 2016

Školní výlet 5. tříd 2016
19. 05. 2016

V pátek 29. 4. 2016 jsme jeli se školou do Prahy. Do Technického muzea a do České televize. V Technickém muzeu nás zaujaly staré vozy a letadla. Také tam bylo plno starých kuchyňských spotřebičů. Potom jsme jeli do České televize. Jeden pán nás provedl skoro celou Českou televizí. Viděli jsme třeba planetu Yó, pořad Kde domov můj a rekvizity kouzelné školky. Moc se nám to líbilo. Vrátili jsme se všichni v pořádku.

Alžběta Nováková 5. A

Dne 29. 4. 2016 se páté třídy vypravily do Prahy. Jeli jsme do Technického muzea a České televize. Mě se více líbilo v Technickém muzeu. V muzeu je jedenáct sekcí. Uvnitř každého oddělení je něco, ale mě se nejvíce líbilo uvnitř hlavního areálu, kde jsou modely letadel, aut a bojové stíhačky. Nejvíce se mi líbilo letadlo jménem Sokol s označením OK-AHN. V dalším oddělení je např. vesmír a v jiném zase modely staveb.

V České televizi byly šaty, které sloužily svým účelům jako třeba královský plášť nebo šaty Jiřiny Bohdalové z Televarieté. Viděli jsme stavbu pirátského korábu a já potkal svého strýce. Nakonec jsme viděli model areálu.

Lukáš Vostrý 5. C

Školní výlet 5. tříd